Over de serie ‘EMPTY NEST SYNDROME’

EMPTY NEST SYNDROME overkomt sommige, vooral, vrouwen. De kinderen hebben het huis verlaten en wat achterblijft is een leegte. Voor dit project ben ik bij een aantal mensen thuis geweest en heb ik ook mijzelf gefotografeerd. Een nostalgie naar het verleden, een periode wat snel voorbijgaat, een gevoel vastleggen. Wat overblijft zijn de herinneringen en knuffels!


Over Carol

Carol Olerud FRPS is geboren in Australië in 1962. Ze is al erg lang bezig met fotografie, lid van vele clubs en is bezig in de genre documentair/straat fotografie. Mensen fascineren haar, familie, vrienden en vreemden op straat komen voor haar lens.
Carol heeft recent haar Fellowship Distinction gehaald bij de RPS (Royal Photographic Society) met een serie van 20 foto’s. Daarvoor had ze de Associate (ARPS) titel met een serie van 15 foto’s (2018). Carol is de Organiser voor de RPS Benelux Chapter – veel internationale mensen! Zie (www.rps.org)
Verder is Carol ook lid van de Fotobond, ze is coördinator van de Landelijke Groep Documentaire Fotografie waar leden met diezelfde interesse vier keer per jaar bijeenkomen. Carol is kandidaat BMK en tot 2023 lid van de BMK-groep. Haar lokale fotogroep is Fwg. De Verbeelding, ook mensen met diezelfde interesse in het genre mensen fotografie, die om de twee weken samen komen.
De Fotografen Collectief Visie+ is een andere groep waar Carol de coördinator is, een groep die rond de vijf keer per jaar samen komen. De groep is samengesteld uit gevorderde fotografen uit de regio Utrecht ’t Gooi, allen lid van de Fotobond.
Zoals je ziet is Carol druk met fotografie bezig, wedstrijden, exposeren en zelfs jurylid. Recent bij de International Fotofestival in Pelt, België. Met ‘Lens op de Mens’ een om de twee jaar groot evenement.

Zie: www.carololerud.com, www.visie-plus.nl of www.fwg-deverbeelding.nl
Carol is ook actief op social media


Terug naar overzicht