Over de serie ‘Broekpolder’

De afgelopen anderhalf jaar wordt Gerrit geboeid door het massale gebruik van de Broekpolder in Vlaardingen, een gevarieerd natuurgebied voor rust, sport, recreatie en educatie. Deze polder, in de jaren ‘60 opgespoten met zwaar vervuild havenslib uit Rotterdam, blijkt voor heel veel mensen een perfecte mogelijkheid te zijn om tijdens de huidige coronapandemie het huis even te ontvluchten.
Zijn bijzondere foto’s, soms objectief en soms verhalend, balanceren op de grens van documentair en conceptueel waardoor de argeloze kijker een overdreven manier van werkelijkheid ervaart zonder de vinger erop te kunnen leggen.


Over Gerrit

Gerrit Meerman (1957), persoonlijk lid van de Fotobond, BMK behaald in 1997.

Gerrit is een (oud)docent Beeldende vorming die al vrij snel na zijn opleiding gekozen heeft voor de fotografie. Naast zijn werk als docent is Gerrit veel op reis over de hele wereld, het liefst naar onbekende en verlaten streken.

De laatste jaren heeft Gerrit zich, d.m.v. masterclasses, verder ontwikkeld als documentair fotograaf door zich op projecten te storten die dichter bij huis zijn. Van zijn vorige project “Groundcontrol” (over mensen in Nederland die thuis op een flightsimulator vliegen) zijn foto’s aangekocht door het Rijksmuseum in Amsterdam.


Terug naar overzicht