…en toen werd het stil

Vorige maand verscheen de laatste post op dit blog. Beter gezegd, de meest recente. Van mijn voornemen om twee-wekelijks een bericht te posten is niet veel terecht gekomen. Dat heeft niet te maken met een gebrek aan onderwerpen om over te schrijven, maar alles met gebrek aan tijd.

Het kost namelijk – buiten het schrijven van berichten – best wel wat tijd om donkerekamers.nl te updaten en te onderhouden. Daarnaast moet er voor iedere nieuwsbrief in een andere service ook alles geupdate en onderhouden worden. Al deze extra taken staan me tegen en weerhouden me van het posten van berichten.

Tot ik Substack ontdekte…

Recentelijk ben ik erg enthousiast geworden over Substack. Dit is een website en app waar je heel eenvoudig berichten kunt posten. Grote voordeel: als je je op een blog abonneert (of eigenlijk inschrijft, want het is gratis) ontvang je alle nieuwe berichten direct in je mailbox. Zo hoeft je niet van je email door te klikken naar de website en lees je alles wanneer je maar wilt. Daarnaast kun je via de app of de website ook alle berichten in chronologische volgorde teruglezen. Zo heb je één plek, waar je al je favoriete blogs kunt volgen. Vorige week nog heeft Substack een RSS-reader geïntroduceerd, dus ook blogs die niet op Substack staan, kun je ook via dezelfde feed lezen. Hoe makkelijk is dat?

Ik heb afgelopen juli een start gemaakt met posten op Substack. Hiervoor hergebruikte ik eerder verschenen berichten van donkerekamers.nl, maar dan in het Engels. Ja, in het Engels. Kijkende naar de fotografen die ik volg en die mij volgen en de contacten die we onderling hebben, gaat bijna alles in het Engels. Een Nederlandstalig blog gaat grotendeels voorbij aan die mensen. Daarom dus dit Engelstalige blog.

Hoe nu verder?

Donkerekamers.nl gaat niet stoppen. Noem het een langere pauze of een sabbatical, maar er zullen voorlopig geen nieuwe berichten verschijnen.

Vind je het leuk om Engelstalige berichten over fotografie of de interviewserie ‘De Donkere Kamers van…’  die ik uit wil breiden te blijven lezen? Het eerste Engelstalige interview staat live, met de Oekraïnse straatfotograaf Evgeny Bondareno. Kijk op https://marcelborgstijn.substack.com en schrijf je in.

Ik hoop jullie daar te zien!

Flitsende groet,
Marcel Borgstijn

Geef een reactie