Waar foto’s ontstaan

    Foto’s ontstaan in donkere kamers. Of dit nu analoog is, of via de digitale weg, het gevangen beeld wordt zichtbaar. Maar een foto ontstaat allereerst natuurlijk in die andere donkere kamer, jouw grijze massa. Jij bepaalt namelijk wat er uiteindelijk op dat eendimensionale stukje papier komt te staan (en die bits en bytes op je beeldscherm voor de niet-printers onder ons).

    Omdat ik gefascineerd ben over dit proces wil ik op dit blog mijn bevindingen opschrijven. Ik denk vaak na over waarom je iets fotografeert. Wat maakt nou dat je klikt? Waarom werd je juist op dat moment getriggerd om je camera te pakken en datgene voor je lens vast te leggen? Die zoektocht naar antwoorden zal ik hier op donkerekamers.nl laten zien.

    Klik lekker zelf door dit blog, ga naar de pagina Nieuw? Start hier voor meer informatie of kijk direct naar het complete overzicht bij Alle posts tot nu toe.